Ugnspannkaka
Ugnspannkaka är en klassisk rätt som vi brukar göra då och då när vi har lite ont om tid. Det går otroligt snabbt att röra ihop ingredienserna och sen sköter den sig själv i ugnen och du har en måltid för 4 personer på cirka 30 minuter. Vi brukar variera lite med smaksättning, man kan bara göra en naturell så att säga, eller så kan man ha i bacon som vi hade i detta receptet eller kanske lite lök eller äpple.
Recept: Ugnspannkaka
Sammanfattning: Grundrecept på ugnspannkaka
Ingredienser
- 2 ½ dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 4 ägg
- ½ tsk salt
- 2 msk smör
- 1 paket bacon
- Lingonsylt
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225°.
- Vispa sedan ihop mjölet med hälften av mjölken tills det blir en slät och fin smet.
- Vispa sedan i resterande mjölk tillsammans med ägget och sedan saltet.
- Smält smöret och häll i en långpanna.
- Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Servera med lingonsylt.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar