Ugnsgrillade kycklingklubbor med pastasallad & två olika röror
Solen har tittat fram här hemma och genast får man sommarkänslor. Så vi slog på stort och åt en kall pastasallad tillsammans med ungsvarma kycklingklubbor och olika röror på balkongen.
Recept: Kycklingklubbor och pastasallad
Ingredienser
Pastasallad
- 2 dl pasta
- 1 burk majs
- ½ hackad röd paprika
- ½ hackad gurka
- 2 msk solrosfrön
- ½ paket fetaost i bitar
- 1 hackad tomat
- 3 skivade stora champinjoner
- ruccola
Dressing:
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
- skvätt citronjuice
- en nypa finhackad persilja
- en nypa finhackad oregano
- 1/3 pressad vitlök
- ½ tsk finhackad schalottenlök
- ½ tsk paprikapulver
Kycklingklubbor
- 6 st kycklingklubbor
- 6 bitar aliminumfolie.
Grillolja
- 1 dl rapsolja
- 2 msk soya
- ½ dl chilisås
- lite tabasco
- ½ tsk oregano
- 2 msk HP hickory
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- ½ tsk honung
- 2 tsk vitvinsvinäger
- ½ tsk paprikapulver
- 1 krm chiliflakes
Röra 1
- ½ dl lätt creme fraiche
- 1 msk italiensk salladskrydda
Röra 2
- ½ dl lätt creme fraiche
- ½ pressad vitlöksklyfta
- en nypa svartpeppar och salt.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ha i hackade grönsaker, majs, fetaost, ruccola, champinjoner och solrosfrön. Rör om och blanda sedan ner pastan som svalnat något. Låt stå kallt i 15min
- Lägg kycklingklubborna i en plastpåse. Blanda alla ingredienserna till grilloljan och häll i påsen. Låt det ligga och dra sig i 1-2h. Lägg sedan kycklingklubborna på ett ungsfast fat och pensla på med grilloljan som blev över i påsen. Sätt in i 200º i ca 20min på grillfunktion. Linda in nederdelen på kycklingklubban i aluminiumfolie, så blir det lättare att äta.
- Servera med två olika och lätta röror som du bara blandar ihop på ett kick, och låter stå kallt en stund innan servering.
Lämna ett svar