Ugnsbakade äpplen med pajskal
Ugnsbakade äpplen som är fyllda med en fantastisk äppelkompott och täckta med ett härligt pajskal, helt enkelt en äppelpaj i ett äpple. Äpplet fyllde jag med en äppelkompott som jag kokat upp med lite smör, kanel och socker. Toppade med lite smuldeg, lite annorlunda och ett roligt sätt att servera äppelpaj på. Perfekt om du vill överraska gästerna med en ny efterrätt!
Recept: Ugnsbakade äpplen med pajskal
Sammanfattning: Ugnsbakade äpplen är en enkel men rolig äppelpaj som presenteras på ett lite annorlunda sätt, nämligen i ett urgröpt äpple!
Ingredienser
- 6 st äpplen
- 1 msk kanel
- 1/2 dl Socker
- Pajdeg:
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 100 gram smör
Instruktioner
- Skär av toppen på 4 av äpplena och gröp ur innehållet med en sked.
- Skiva resterande äpplen i klyftor som du sen steker upp lätt med lite smör, kanel och socker så att de mjuknar.
- Rör ihop mjöl, socker och smör till en smidig deg.
- Häll ner äppelkompotten i äpplena och toppa med degen.
- Grädda i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar