Tryffelpotatismos, krutonger och ärtpuré med en saftig ryggbiff
Tryffelpotatismos, bara ordet får det att vattnas i min mun. Ända sen jag testade den här kombinationen för första gången har jag varit såld och det har blivit en återkommande rätt på menyn hemma. Idag serverade jag tryffelpotatismosen med ärtpuré, hemmagjorda krutonger med en hint av vitlök samt en saftig köttbit som toppades med lite smörstekta champinjoner och haricot verts.
Recept: Tryffelpotatismos, krutonger och ärtpuré med en saftig köttbit
Sammanfattning: Tryffelpotatismos är en favorit på menyn, här tillsammans med ärtpuré, krutonger, köttbit och härliga smörstekta champinjoner.
Ingredienser
Tomatsås:
- 2 tjocka skivor ryggbiff
- 1 vitlöksklyfta
- Ett par skivor vitt bröd
- Timjan
- 5-6 potatisar
- Tryffelolja
- Olivolja
- 150 gram Champinjoner
- Haricot Verts
- Gröna Ärtor
- 2-3 msk mjölk & 1 msk smör
- Salt & peppar
Instruktioner
- Börja med att skala och koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat. Häll av vattnet.
- Pressa den kokta potatisen, tillsätt lite tryffelolja, 2-3 msk mjölk, 1 msk smör samt salt och peppar.
- Skiva svamp och hacka vitlöken.
- Skiva ditt bröd i 2×2 cm stora bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, svartpeppar samt salt och till slut vitlöken och lite timjan. Rör om, sprid ut på plåten och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills de har fått färg.
- Koka gröna ärtor samt haricot verts. Dina haricot verts ställer du undan tills lite senare. De gröna ärtorna mixar du ihop tills du får en fin puré samt tillsätter lite vätska samt salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek de skivade champinjonerna tills de fått en fin stekyta.
- Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek köttet som du sen tidigare masserat med olivolja, salt och svartpeppar. Stek cirka 2-3 minuter på vardera sida beroende på tjocklek. 2 cm tar runt 2 minuter för medium rare.
- Dekorera tallriken och njut!
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar