Tortellini med ricotta i tomatsås
Tortellini är en fantastisk pasta som passar utmärkt att äta som den är eller servera den i en sås. Igår gjorde jag den här härliga tortellini med ricotta i en smakrik tomatsås fylld med basilika och härliga italienska smaker. Strö över lite härligt lagrad parmesan och njut av en fantastiskt pasta som verkligen gifter sig i munnen med den fylliga tomatsåsen.
Recept: Tortellini med ricotta i tomatsås
Sammanfattning: Otroligt smakrik och härlig tortellini med ricotta i en tomatsås. Fantastiskt gott och superenkelt att göra och passar utmärkt både som lunch och middag!
Ingredienser
Pasta med tomatsås
- 350 gram färsk Tortellini med ricotta
- 1 kruka färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 gul lök
- Salt & peppar
- 1 burk krossade tomater & några tomater
- Parmesan
- Olivolja
Instruktioner
- Börja med att hacka gul lök, vitlök och färsk basilika.
- Fräs löken i olivolja i cirka 5 minuter eller tills den får en gyllene färg.
- Rör ner de krossade tomaterna och några körsbärstomater och låt koka upp. Krydda med basilika, svartpeppar och salt. Jag hade även i någon matsked rött vin för den där extra härliga smaken. Låt nu tomatsåsen sjuda 1-2 timmar.
- När såsen börjar bli klar kan du koka upp vatten med lite salt och koka den färska tortellinin enligt förpackningens instruktioner.
- Rör ihop tortellini och tomatsås, häll ner runt 3 matskedar pastavatten om din tomatsås blivit för tjock och låt det koka upp. Rör ner riven parmesan och servera!
Färdigt på: 50 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar