Tarte flambée forestière
Tarte flambée forestière är något jag levde på under min sommar i Strasbourg, som 12-åring. Denna pizza är typiskt för Alsaceområdet i Frankrike och ska helst tillagas i en vedugn, men det går också bra att göra den i en vanlig ugn med HÖG temperatur. Pizzan består av en vanlig pizzabotten men istället för tomatsås har du en bas gjord på färskost och creme fraiche. Ljuvligt gott är det och är perfekt bjudmat när man får gäster. Servera den rykande varm eller ljummen tillsammans med ett glas vitt franskt vin.
Recept: Tarte flambée forestière
2 medelstora pizzor
Ingredienser
- 1 sats pizzadeg
- 6 msk creme fraiche
- 6 msk naturell färskost
- ½ gul lök
- 280g bacon eller sidfläsk
- 2st färska stora champinjoner
- Salt och peppar
- 1 dl hårdost
Instruktioner
- Blanda färskosten tillsammans med creme fraichen.
- Tillsätt salt och peppar efter smak och tycke.
- Skiva löken och baconet i fina strimlor.
- Skiva champinjonerna tunt.
- Kavla ut pizzadegen tunt på bakplåtspapper och bred över färskostblandningen så det täcker hela pizzadegen.
- Strö över osten och lägg på löken.
- Ha sedan på baconet och champinjonerna.
- Grädda i ugnen på 275º i ca 7min.
- Servera med ett franskt vitt vin.
Lämna ett svar