Tacopiroger
Idag gjorde vi tacopiroger till middag vilket blev riktigt gott. Vi gjorde vanliga piroger men vi kryddade köttfärsfyllningen med tacokrydda. Vi hade också i champinjoner, paprika, gul lök i fyllningen och garnerade sen med lite ost ovanpå.
Vi hade redan packat ner kaveln i flyttlådorna så det var lite svårt att få degen tunn men det gick helt okej att trycka ut den med händerna.
Recept: Tacopiroger
Cirka 8 piroger
Ingredienser
- 1 1/2 dl mjölk
- 50 g margarin
- 20 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 6 dl vetemjöl
Fyllning
- 250 g blandfärs
- 3-4 champinjoner
- 1/4 paprika
- 1/4 gul lök
- 1/2 paket tacokrydda
- 2 msk chilisås
- 2 msk tomatpure
- 1 msk chilisås
- Salt och peppar
- 1 ägg till pensling
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull och blanda sen i mjölken. Smula jästen i en bunke och häll ner margarinet och mjölken när det blivit fingervarmt.
- Tillsätt ägget, saltet och mjölet. Knåda tills degen blivit smidig och låt sedan degen jäsa i 30-35 minuter.
- Hacka lök, paprikan och skiva champinjonerna och börja sedan att steka köttfärsen. Häll i tacokryddan och blanda efter några minuter i svampen, lök och paprikan. Tillsätt resten av tomatpuren och chilisåsen och låt det puttra några minuter.
- När degen jäst klart ska du kavla degen tunt och dela den sedan i kvadratiska bitar på cirka 1 dm. Lägg i fyllningen och vik sedan till trekanter.
- Tryck ut kanterna med en gaffel, lägg på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 15-20 min.
- Pensla med ägg, strö över lite ost och grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Tacopiroger var nåt nytt för mig! Det låter jättegott!
Det var nytt för oss med men det blev faktiskt jättegott! :)
Är de goda att värma i micron dagen efter? Vet du även om de går o frysa in? Ser jätte fina och goda ut!
Hej! Det går alldeles utmärkt att frysa dem och de smakar bra dagen efter med.
Det går bra att frysa in dem och de smakar bra även dagen efter :)