Svamprisotto med kyckling
Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt. Riktigt gott och väldigt enkelt att göra! Toppa med lite parmesan och njut av en smakrik risotto.
Recept: Krämig risotto med kyckling och svamp
Sammanfattning: Svamprisotto är en av mina favoriträtter från Italien. Det kan inte gå fel när man låter riset sjuda i en härlig buljong, svamp och toppa med parmesan.
Ingredienser
Krämig svamprisotto med kyckling
- 6 dl kycklingbuljong
- 2,5 dl Arborioris
- 2 msk vitt vin
- Salt & Peppar
- 1/4 Gul lök
- 300 gram champinjoner
- 100 gram brun shimejisvamp
- 1 dl riven parmesan
- 1 kycklingfilé
- Lite timjan
Instruktioner
- Koka upp en kastrull med vatten och blanda i en kycklingbuljongtärning.
- Finhacka gul lök och hacka champinjonerna och shimejisvampen grovt. Fräs både lök och svamp i olivolja i cirka 5-10 minuter tills svampen och löken har fått en gyllen färg.
- Tillsätt risottoriset till svampblandningen och låt bli varmt under några få minuter. Häll i cirka 2 dl av kycklingbuljongen. Låt buljongen koka in och tillsätt sedan 1 dl i taget tills risotton har perfekt tuggmotstånd. Testa med jämna mellanrum. Glöm inte att blanda i lite vitt vin för lite extra smak!
- Stek kycklingfilén i en stekpanna tills den är genomstek och nått en temperatur på cirka 65 grader. Krydda med timjan, peppar och salt. Skär i strimlor och blanda ner i risotton.
- När tuggmotståndet börjar bli bra kan du röra ner lite parmesanost och servera. Toppa med liter örter och njut av en krämig svamprisotto.
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar