Stuvade morötter
Stuvade morötter är riktig ”bonnemat” som vi säger här nere i Skåne. Vissa har det som ett tillbehör till stek medan vi i vår familj alltid äter det tillsammans med stekt falukorv. Riktigt god och enkel husmanskost som man självklart ska ha senap till, annars blir ju inte måltiden komplett!
Recept: Stuvade morötter
Ingredienser
2 portioner
- ½ kg morötter
- 3 msk smör
- 6 msk vetemjöl
- ca 5-6 dl mjölk (1,5%)
- Salt, vitpeppar & muskotnöt
- ev riven pepparrot eller senap
Instruktioner
- Skala och skär morötterna i skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10min. Det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd i dem.
- Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet.
- Tillsätt först 1dl av mjölken och vispa ut redningen med. Tillsätt sedan resten av mjölken och låt det koka upp och tjockna.
- Tillsätt dem kokta morötterna och salt, nymalen vitpeppar och lite muskotnöt. Smaka av och se om det behövs mer.
- Ett tips är att man kan riva ner lite pepparrot eller varför inte ha i lite senap.
- Servera med falukorv, kassler eller ät som den är.
Lämna ett svar