Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepe är en italiensk pastarätt som verkligen är enkel men otroligt god och fylld av smak även om det bara är ett par få ingredienser inblandade, nämligen svartpeppar, parmesan, olja och pasta. Nyckeln till en fantastisk god Cacio e pepe är att använda bra råvaror, en lagrad parmesan och en riktigt fin olivolja förhöjer en här pastan till nya nivåer!
Recept: Spaghetti cacio e pepe
Sammanfattning:Spaghetti cacio e pepe är en av mina italienska favoriter, otroligt enkel med få ingredienser men otroligt gott och smakrikt!
Ingredienser
Spaghetti cacio e pepe
- 300 gram spaghetti
- Olivolja
- Svartpeppar
- Salt
- 2 msk smör
- 50 gram parmesan el. pecorino
Instruktioner
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka din spaghetti enligt instruktioner på förpackning.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och strö över svartpeppar. Blanda ner den färdigkokta spaghettin, smör samt 1 dl pastavatten och blanda om. Häll på osten och rör om
- Smaka av med salt och peppar innan du serverar.
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar