Spaghetti Bolognese

För mig har spaghetti bolognese alltid varit den där typiska tomatköttfärsåsen. Denna bolognesen passar bra att ha i lasagnen med, och den är väldigt tomatig och kryddstark men väldigt god.

Spaghetti Bolognese

Recept: Spaghetti Bolognese

4 portioner Spaghetti  Bolognese

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 400g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400g passerade tomater
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tärad tomat
  • 1 msk chilisås
  • ½ dl tomatpure
  • 2 msk tacosås
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk sambal olek
  • 3 msk mjölk
  • salt

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja, häll i färsen och bryn.
  2. Slå på de passerade tomaterna , mjölken och ha i den tärnade tomaten. Låt koka upp. Ha sedan i chilisås, tomatpuré, sambal olek, tacosås samt basilika, oregano, salt och svartpeppar.
  3. Låt det småkoka i 5min och servera med
  4. nykokt spaghetti och riven parmesan.

Spaghetti Bolognese


(Inga röster)

Färs Pasta Recept