Soppa med frikadeller och potatis

En värmande och väldigt mättande soppa med frikadeller, potatis, purjolök och paprika. Smakar bäst med en liten klick creme fraich och gott knäckebröd till.

Soppa med frikadeller

Recept: Soppa med frikadeller och potatis

4 portioner soppa med frikadeller

Ingredienser

  • 2½ l grönsaks eller köttbuljong
  • 4 potatisar
  • 500g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk tomatpure
  • 1 msk timjan
  • ½ tsk cayennepeppar
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Blanda fläskfärsen med ägget och cayennpepparn.
  2. Forma till runda bollar eller avlånga ”järpar”, Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner frikadellerna och låt sjuda i 10min.
  3. Skala potatisen och skär i ½cm tjocka skivor. Skär paprikan och purjolöken i bitar.
  4. Koka upp buljongen, tillsätt timjan, salt & peppar och tomatpuren och lägg ner potatisen och purjolöken och låt koka i 15min.
  5. Tillsätt sedan frikadellerna och låt det puttra samman på svag värme i 1h ungefär tills potatisen är genomkokt. (För krämigare och lenare smak kan man tillsätta lite grädde) Servera med en knäckebrödsmacka med chevreost och ev. en klick creme fraich i soppan.
Soppa med frikadeller och potatis

(Inga röster)

Husmanskost Recept Soppor Vardagsmat