Soppa med frikadeller och potatis
En värmande och väldigt mättande soppa med frikadeller, potatis, purjolök och paprika. Smakar bäst med en liten klick creme fraich och gott knäckebröd till.
Recept: Soppa med frikadeller och potatis
4 portioner soppa med frikadeller
Ingredienser
- 2½ l grönsaks eller köttbuljong
- 4 potatisar
- 500g fläskfärs
- 1 ägg
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 3 msk tomatpure
- 1 msk timjan
- ½ tsk cayennepeppar
- salt & peppar
Instruktioner
- Blanda fläskfärsen med ägget och cayennpepparn.
- Forma till runda bollar eller avlånga ”järpar”, Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner frikadellerna och låt sjuda i 10min.
- Skala potatisen och skär i ½cm tjocka skivor. Skär paprikan och purjolöken i bitar.
- Koka upp buljongen, tillsätt timjan, salt & peppar och tomatpuren och lägg ner potatisen och purjolöken och låt koka i 15min.
- Tillsätt sedan frikadellerna och låt det puttra samman på svag värme i 1h ungefär tills potatisen är genomkokt. (För krämigare och lenare smak kan man tillsätta lite grädde) Servera med en knäckebrödsmacka med chevreost och ev. en klick creme fraich i soppan.
Lämna ett svar