Sega Chocolate chip cookies
Finns det något bättre än sega Chocolate Chip Cookies? En riktig klassiker som är enkel att baka och blir sådär härligt sega som de ska vara. Jag gillar när de är krispiga i kanterna men sega i mitten och det beror mycket på gräddningstiden. Låter du de vara för länge blir de ofta krispiga istället för sega. Det brukar räcka med 10-12 minuter, precis när de börjar få färg på kanterna.
Recept: Sega Chocolate Chip Cookies
Sammanfattning: Ett recept på sega chocolate chip cookies som är enkla att baka och blir sådär härligt sega inuti med krispiga kanter som det ska vara.
Ingredienser
- 100 gram smör
- 125 gram strösocker
- 1 ägg
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 200 gram mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 gram choklad
Instruktioner
- Värm ugnen till 170ºC grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar..
- Mixa smör och socker i en skål tills det är krämigt och helt blandat. Häll ner ägg, vaniljsocker och blanda ihop.
- I en separat skål blandar du ihop mjöl, bakpulver och salt,
- Rör ner mjölblandningen i skålen med smör och ägg. Hacka ner choklad och blanda ner i smeten.
- Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 20 minuter.
- Använd en glasskopa och lägg runt 12 kulor på dina två plåtar med gott utrymme mellan.
- Platta till lite lätt med fingrarna och sätt in i ugnen. Grädda i runt 10-12 minuter eller tills de börjar få lite färg. Tänk på att inte ha de inne för länge i ugnen.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 12
Mitt betyg
Lämna ett svar