Saftig jordgubbspaj
Saftig jordgubbspaj kan vara sommarens favoritpaj! Smulpajer i all ära men ibland känner man verkligen för att variera pajerna lite och den här degen är verkligen en saftig jordgubbspaj som passar perfekt till sommaren varma dagar! Toppa med lite grädde och servera med lite vaniljglass så lär ingen gå besviken från fikabordet!
Recept: Saftig jordgubbspaj
Sammanfattning: En härligt saftig jordgubbspaj som andas svensk sommar och färska bär. Utmärkt att servera till midsommar eller till söndagsfikat!
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 250 gram jordgubbar
- 50 gram kylskåpskallt smör
Instruktioner
- Börja med att värma ugnen till 175 grader
- Smörj din pajform, förslagsvis 20-22 cm i diameter.
- Ta fram en bunk och vispa ihop ägg och socker vitt och poröst.
- Ta en separat bunke och rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner i äggsmeten.
- Häll ner smeten i pajformen, tryck ner jordgubbar som du delat i halvor i smeten.
- Hyvla över ett lager smör över pajen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
- Servera med lite grädde eller vaniljglass.
Färdigt på: 45 minuter
Antal portioner: 8
Mitt betyg
Lämna ett svar