Rödvinsmarinerad flankstek

Hej på er!

Äntligen är det fredag! Det har varit en intensiv dag för mig. Jag har hunnit agera frisör åt Sebastian, storhandlat, varit en sväng på systembolaget, pluggat och gått på en lägenhetsvisning. Full rulle hela dagen och då är det så himla skönt att få komma hem, varva ner och äta en god middag. I dag åt vi rödvinsmarinerad flankstek med grönsaksblandning, köttet blir fantastiskt mört och får en fyllig smak.

Recept: Rödvinsmarinerad flankstek

2-3 portioner

Ingredienser

  • 500g flankstek
  • 1 dl rödvin (Jag använde Côtes-du-Rhône)
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ tsk timjan
  • 1 finhackad liten steklök

Instruktioner

  1. Blanda rödvin, svartpeppar, flingsalt i en påse.
  2. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, timjan och den finhackade löken.
  3. Lägg ner köttet och låt det marineras minst 1h innan du tillagar det.
  4. Stek det sedan i en grillpanna tills du tycker köttet är som du vill ha det. För medium räcker det med att steka den max 3min per sida om köttbiten är tjock.
  5. Skär upp köttet i smala bitar/remsor. Tänk på att skära längs med fibrerna i köttet, annars kan det bli segt.
  6. Servera med en grönsaksblandning och bearnasié eller rödvinssås.

(Inga röster)