Rödvinsås med grädde
Hemmagjord rödvinsås med grädde är något som slår färdiggjord med hästlängder! Det är otroligt enkelt att göra och blir sååå mycket godare än pulvervarianten.
Recept: Rödvinssås
4 portioner rödvinssås
Ingredienser
- 4st schalottenlökar
- 1 msk olja
- 2 dl rödvin
- 4dl matlagningsgrädde
- 1 ½ msk kalvfond
- 1 msk socker
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 tsk balsamicovinäger
- salt och svartpeppar
- maizena till ev. redning
Instruktioner
- Finhacka löken och stek i olja tills den fått fin färg. Häll i rosmarinen.
- Tillsätt sedan rödvinet, grädden, kalvfonden, sockret, saltet, pepparn och balsamicovinägern.
- Låt det koka ner till hälften (reducera) Vid eventuell redning så ha i lite maizena som blandats ut med kallt vatten.
- Man kan sila såsen om man vill, men jag tycker det är gott att ha kvar löken ibland. Denna gången silade jag dock den.
Lämna ett svar