Riven Potatisgratäng
Riven potatisgratäng är en variant på vanlig potatisgratäng och går lite snabbare att göra eftersom vi gör det i portionsformar och potatisen är riven. Vi toppade det med lite extralagrad prästost och svartpeppar.
Recept: Riven potatisgratäng
2 portioner
Ingredienser
- 3 medelstora potatisar
- 1 äggula
- 2 msk grädde/creme fraiche
- svartpeppar
- vitpeppar
- salt
- ost
Instruktioner
- Skala potatisen och riv potatisen grovt på rivjärnet.
- Blanda potatisen med äggula, grädde/creme fraiche, svartpeppar, vitpeppar och salt.
- Lägg upp i portionsformar och strö över lite riven ost och svartpeppar.
- Grädda i cirka 20-25 minuter på 225 grader om du använder portionsformar, kör du en lite större form tar det lite längre tid, runt 30-35 minuter.
Hur länge ska de gräddas och är det 2 msk grädde och 2 msk creme fraiche eller 2 msk av det man föredrar?
Oj, gräddningstiden måste ha råkat komma bort. Vi hade inne våra små formar i runt 20 minuter, kör du i en större form kan det det nog bli upp mot 30-35 minuter. Det är 2 msk av det man gillar bäst :)