Risotto med svamp & persilja
Risotto med smörstekt svamp & persilja är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Att toppa med lite härligt smörstekta champinjoner och persilja är verkligen pricken över i:et. Lägg till lite härlig parmesan till det och det blir ännu mer svårslaget.
Recept: Risotto med svamp & persilja
Sammanfattning: Risotto med svamp & persilja, en svårslagen favorit som toppas med smörsteka champinjoner och parmesanost!
Ingredienser
Risotto med svamp och persilja
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl Arborioris
- 2 msk vitt vin
- Salt & Peppar
- 1/4 Gul lök
- 300 gram champinjoner
- 1 dl riven parmesan
- Persilja
- Salt & peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
- Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
- Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva champinjoner och hacka lite persilja. Stek champinjoner i smör i en separat stekpanna, krydda med salt och peppar och strö över lite persilja. Spara svampen tills risotton är klar.
- När risotton börjar bli klar kan du röra ner parmesanost och servera. Toppa med lite de steka champinjonerna och färsk persilja.
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar