Risgrynsgröt
Risgrynsgröt är en grötfavorit och är både gott och värmande på morgon eller som mellanmål. Vi brukar äta det med mjölk och lite kanel men det går utmärkt att servera med saftsås om man föredrar det. Vi har också ett recept på Risgrynsgröt i ugn som vi gjorde förra julen för den som inte orkar stå och röra om i kastruller hela tiden.
Recept: Risgrynsgröt
2 portioner
Ingredienser
- 1,5 dl rundkornigt grötris
- 3 dl vatten
- ½ tsk salt
- 3 msk socker
- 3 kanelstänger
- 5 dl 3% mjölk (Åsens gammeldags lantmjölk är vår favorit till risgrynsgröt)
Instruktioner
- Koka upp grötriset med vattnet och saltet i en kastrull och låt det koka i cirka 10 minuter på svag värme under lock.
- Häll i mjölk, sockret och kanelstängerna och låt det koka upp och rör om. Låt koka i 40 minuter under lock.
- Kolla lite då och då om det behövs mer mjölk och glöm inte att röra om.
- Servera gröten med mjölk, saftsås eller kanel.
Lämna ett svar