Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås
Ravioli med spenat och fetaost i tomatsås blev det idag då jag hittade ett paket raviolikuddar av spenat som hade en fetaostfyllning i affären. De fick följa med hem och utgöra dagens lätta lunch som var klar på endast 6min. Perfekt om man är stressad men behöver en rejäl lunch.
Recept: Ravioli i tomatsås med fetaost och spenat
2-3 portioner
Ingredienser
- 1 paket färska raviolikuddar med smak av spenat & fetaost
- 250g passerade tomater
- ½ -1 dl matlagningsgrädde
- 1 näve färsk hackad basilika
- 1 klyfta pressd vitlök
- 2 msk hackad gul lök
- 1 msk olivolja
- havssalt och svartpeppar
- ev. riven ost eller smulad fetaost
Instruktioner
- Koka pastakuddarna i 3-4min i en djup kastrull men lite salt och olivolja.
- Koka upp de passerade tomaterna med grädden och vänd ner hackad gul lök och pressa ner vitlök. Låt puttra 1min.
- Ha i färsk hackad basilika, havssalt & rikligt med svartpeppar och låt småputtra tills kuddarna är klar.
- Vänd sedan ner pastakuddarna i tomatsåsen och riv över ost eller smula över lite fetaost. Servera genast.
Lämna ett svar