Ramensoppa med kyckling
Ramensoppa med kyckling är en favorit för mig och är inspirerad av den japanska klassikerna ramensoppa. Otroligt gott och smakrikt samt fantastiskt vackert! Perfekt att värma sig med under kalla dagar.
Recept: Ramensoppa med kyckling
Sammanfattning: En otroligt snabb och enkel ramensoppa som för sinnena direkt till Japan. Fantastiskt gott och enkelt att variera.
Ingredienser
- 1,5 l kycklingbuljong
- 1 kycklingbröst
- 1 msk riven ingefära
- Lite hackad röd chili
- 100 gram champinjonjoner
- 2 msk soja
- 300 gram nudlar
- 1 Salladslök
- Sesamfrön
- 50 gram brytbönor
- 2 kokta ägg
Instruktioner
- Börja med att koka upp kycklingbuljong, riven ingefära och hackad chili i en stor kastrull, låt buljongen sjuda i ca 15 minuter.
- Stek kyckling och svamp
- Ha i svamp, soja, nudlar, hälften av salladslöken samt brytbönor.
- Låt koka i cirka 3-4 minuter eller tills nudlarna är klara.
- Koka två ägg som du sedan toppar ramen soppan med. Skiva även den steka kycklingen och lägg ovanpå soppan. Strö över sesamfrön samt salladslök och njut!
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar