Raita – Myntassås
Raita eller myntasås är en uppfriskande och svalkande sås som passar perfekt till indiska rätter som har lite mer hetta i sig. Den lena yoghurten är väldigt uppfriskande när man äter rätter som har lite hetta och curry i sig. Jag brukar servera den vid sidan om min chicken tikka masala som kan ha lite hetta i sig ibland. Raita passar även perfekt till lite naanbröd som man kan dippa i. Det blir en perfekt mix som verkligen lyfter den totala smakupplevelsen!
Recept: Raita – Myntasås
Sammanfattning: Raita eller myntasås är en svalkande sås som passar perfekt till lite starkare mat, speciellt det indiska köket.
Ingredienser
- 2 1/2 dl turkisk yoghurt
- 1 1/2 tsk torkade myntablad
- 1 1/2 tsk hackade korianderblad
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm spiskummin
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Börja med att skölja av koriandern och hacka. Rör under tiden ihop yoghurten i en skål.
- Krydda youghurten med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
- Tillsätt till slut koriandern och lite myntablad och låt stå och dra sig under några timmar i kylen för att få smakerna att framträda bättre.
Färdigt på: 10 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar