Rabarberpaj
En nybakad rabarberpaj som är lagom syrlig och söt, det är svårt att få till ibland, men i dag blev den perfekt. Jag tycker själv bäst om när pajen är varm, för då är rabarbern mjuk och krämig och den kalla vaniljsåsen gör pricken över i:et.
Recept: Rabarberpaj
Ingredienser
- 100g smör
- 1 dl strösocker
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 långa stjälkar rabarber
- ca ½ dl strösocker
Instruktioner
- Blanda smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en grynig massa.
- Dela rabarbern i 1 cm tunna bitar och lägg i en pajform. Strö över ca ½ dl strösocker (beronde på hur söt/sur rabarbern är) Blanda runt ordentligt.
- Strö sedan över smuldegen och ställ in i 225º i ca 10-15min, tills rabarbern är mjuk.
Paj är ju så gott!! Gillar när det är lite surt. För då kan man ta lite mer vaniljsås!!:)
Jag kan bara hålla med dig! Det ska bara inte vara för surt så käkarna drar ihop sig. Haha! :)
Tack! Fin blogg och dendär pajen ser ju inte så äcklig ut :)
Ska prova den där pajen så får vi se :)
Ser riktigt god ut!
Du kanske vill lägga upp den på Rabarberpaj.se :)