Rabarberpaj

En nybakad rabarberpaj som är lagom syrlig och söt, det är svårt att få till ibland, men i dag blev den perfekt. Jag tycker själv bäst om när pajen är varm, för då är rabarbern mjuk och krämig och den kalla vaniljsåsen gör pricken över i:et.

Rabarberpaj

Recept: Rabarberpaj

Ingredienser

  • 100g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 långa stjälkar rabarber
  • ca ½ dl strösocker

Instruktioner

  1. Blanda smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en grynig massa.
  2. Dela rabarbern i 1 cm tunna bitar och lägg i en pajform. Strö över ca ½ dl strösocker (beronde på hur söt/sur rabarbern är) Blanda runt ordentligt.
  3. Strö sedan över smuldegen och ställ in i 225º i ca 10-15min, tills rabarbern är mjuk.

Rabarberpaj (2)


(Inga röster)