Rabarberkräm

Rabarberkräm hör till sommaren och idag gjorde vi en jättegod rabarberkräm som vi åt tillsammans med kall mjölk. Kan det bli mer sommar än så? Det är syrligt och sött på samma gång och med kall mjölk blir det jättegott. Rabarberkrämen går snabbt och göra och det krävs bara socker, vatten och potatismjöl som blandas ihop och tar några minuter att koka upp bara. Lite roligare med variation till den klassiska rabarberpajen!

Rabarberkräm

Recept: Rabarberkräm

4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Instruktioner

  1. Börja med att skölja din rabarber och skär den sen i små bitar. Koka upp 4dl vatten och ha i sockret.
  2. Häll i rabarbern och låt detta koka i 5 minuter.
  3. Under tiden blandar du potatismjölet med lite vatten i ett glas och häller i detta i rabarberkrämen under omrörning och med en fin stråle så att det inte klumpar.
  4. Låt detta koka upp och rör runt i rabarberkrämen.
  5. Låt svalna och servera med kall mjölk!

4 betyg