Rabarber- och äppelkaka
Rabarber- och äppelkaka är en saftig och somrig kaka som snabbt gick in som en favorit hos oss. Du kan servera den med vaniljglass, vaniljsås eller kanske lite grädde.
Recept: Rabarber- och äppelkaka
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl rörsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3-4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 stor rabarberstjälk
- 2 st äpplen
Instruktioner
- Skala och dela rabarbern i små bitar och skala och skiva äpplena också.
- Ta fram en bunke och vispa ägg, strösocker, rörsocker och vaniljsockret tills det blivit poröst.
- Smält smöret och häll sedan ner mjölken. Rör sedan ner det i bunken med äggen och sockret.
- Häll i vetemjöl, bakpulver och salt i bunken och rör försiktigt ner det. Blanda gärna ut bakpulvret i lite mjölet innan du rör ner det.
- Häll ner en del av rabarbern och äpplet i smeten och rör om. Lägg resten av frukten i botten på formen.
- Häll sedan över smeten över frukten som ligger i formen.
- Grädda på 175 grader i cirka 50 minuter.
Lämna ett svar