Pulled Chicken Sandwich
Pulled Chicken Sandwich kan vara något av det godaste vi har lagat på längre. Smakrik kyckling och bröden som har potatis i sig blev otroligt saftiga och fluffiga, precis som dom ska vara. I brödet hade vi förutom pulled chicken även lite sallad, gurka, tomat och lite BBQ-sås. Otroligt gott och safigt!
Recept: Pulled Chicken Sandwich
Sammanfattning: En fruktansvärt god macka med en smakrik pulled chicken i ett väldigt saftigt bröd
Ingredienser
- Pulled chicken:
- 7-800 gram kycklingfilé
- 2 dl Sweet Baby Ray
- 1/2 paprika
- 1/2 gul lök
- Olja
- Svartpeppar
- Salt
- Paprikapulver
- 1 dl vatten
- 2 dl mjölk
- 2 potatisar
- 12,5 g färsk jäst
- 1/2 tsk salt
- 1 msk socker
- 350 g vetemjöl
- 25 g smör
- 1 ägg
Bröd:
Instruktioner
- Pulled chicken:
- Värm ugnen till 150 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver och fräs snabbt så de får lite färg.
- Lägg i en ugnssäker form, ha på lite olja, Sweet Baby Ray och lök- och paprikaklyftor.
- Lägg på lock och låt stå i 2-3 timmar. Kycklingen ska trilla sönder när du drar med gaffeln.
- När den är klar drar du isär den med två gafflar direkt och blanda med såsen.
- Börja med att skala och koka två potatisar tills de är mjuka. Mosa de sedan med en potatispress.
- Blanda sedan ihop vatten och mjölk och värm det till det är fingervarmt. Ta lite av degvätskan och rör ut i potatismoset.
- Smula sedan ner jäst, salt och sockret i en skål och slå över resten av degvätskan så att det löses upp.
- Rör ner potatismoset.
- Blanda nu ner mjölet och kör cirka 5 minuter.
- Knäck ett ägg och vispa ägget, rör ner halva ägget i degen och spara resten till pensling.
- Rör sedan ner smöret som ska vara mjukt och kör köksassistenten i cirka 10 minuter. Degen ska släppa från kanterna.
- Täck med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
- När det jäst klart, dela degen i 8 delar och forma till bollar som du plattar till på en plåt. Låt sedan jäsa i cirka 50 minuter.
- Ägget du sparade vispar du ut med lite vatten och penslar bröden med.
- Grädda bröden sedan i 12 minuter på 200 grader.
Bröd:
Färdigt på: 3 timmar
Antal portioner: 8
Lämna ett svar