Pulled chicken
Pulled chicken är en härlig variant på pulled pork men som istället är baserad på en färsk kyckling som tillagas under en längre tid i ugnen. Den tillagas med en rökig bbq-sås vilket ger kycklingen en härligt rökig smak som passar utmärkt att servera till både tacos, pitabröd som man fyller med grönsaker och lite gräddfil. Suveränt gott!
Recept: Pulled chicken
Sammanfattning: Pulled chicken är en variant av pulled pork men istället gjord på en hel färsk kyckling. Riktigt gott och passar utmärkt i både pitabröd och tortillas.
Ingredienser
- 1 färsk kyckling
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chilifrukt
- Olivolja
- 500 gram bbq-sås
- 1 lime
- 1 dl vatten
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175˚C.
- Lägg din kyckling i en form och strö över all bbq-sås över kycklingen.
- Hacka löken grovt och lägg runt kycklingen i ugnsformen. Hacka chili och vitlök och strö över.
- Pressa ut lite limesaft över kycklingen och riv över lite skal.
- Häll över vatten och krydda med salt och peppar.
- Täck formen med antingen ett lock om du har annars duger aluminiumfolie utmärkt.
- Sätt kycklingen i ugnen i cirka 2 timmar och då ska det vara så mört så att du kan dra isär kycklingen med en gaffel.
Färdigt på: 120 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar