Portobelloburgare

Jag försöker äta allt mer vegetarisk kost och istället för att göra vanliga hamburgare igår så blev det en vegetarisk portobelloburgare som serverades. Otroligt gott och enkelt att göra. Jag bakade mina egna bröd vilket inte är så svårt men har du ont om tid går det så klart bra att använda annat bröd.

Portobello Burgare

Recept: Portobelloburgare

Sammanfattning: En vegetarisk portobelloburgare som har en portobellosvamp istället för kött. Supergott och enkelt att göra!

Ingredienser

  • 6 portobellosvampar
  • Hamburgerbröd:
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 25 gram jäst
  • 25 gram smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 uppvispat ägg
  • Pommes:
  • 4 stora potatisar
  • Salt & Peppar
  • Persilja

Instruktioner

  1. Stek svampen i lite smör i cirka 5-8 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Hamburgerbröd:
  3. Smula ner jästen i en bunke och smält sedan smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och värm upp blandning tills det når runt 37 grader.
  4. Rör ner smörblandningen med jästen och rör tills jästen har löst upp sig. Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta degen i cirka 10-15 minuter tills den blivit smidig. Jäs i 30 minuter under en bakduk.
  5.  Dela sedan degen i 6 delar som du rullar till bollar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i cirka 25 minuter.
  6. Pensla bröden med ett uppvispat ägg, strö över lite sesamfrön och grädda i 10-12 minuter på 225 grader.
  7. Pommes:
  8. Börja med att sätta ugnen på 225 grader och klä en form med bakplåtspapper.
  9. Dela potatisen i långa stavar, lägg i kallt vatten för att tvätta av stärkelsen från potatisen.
  10. Lägg potatisen i en ugnsform och ringla över rikligt med olja, salt och peppar.
  11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Servera och strö över lite hackad persilja!

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg

Recept Vegetarisk mat