Pizzabullar
Pizzabullar är perfekt som mellanmål eller som kvällsfika och har man en bit julskinka över, som vi hade, kan man med fördel använda det i dessa bullar. Vi hade lite tomatsås över sedan vi gjorde kebabpizza så det var inte alls mycket jobb för oss att göra dessa.
Recept: Pizzabullar
Ingredienser
- Deg:
- 25g jäst
- 25g smör
- 2 ½ dl mjölk
- 3 msk olivolja
- ½ tsk flingsalt
- ½ tsk basilika
- 6-7 dl vetemjöl
- Ägg till pensling
- ½ dl strimlad skinka
- 1-1 ½ dl riven ost
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Låt det bli fingervarmt (37)
- Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Rör tills det löser upp sig.
- Tillsätt salt och basilika.
- Ha i lite vetemjöl i taget, degen ska bli smidig och släppa från kanterna.
- Låt den sedan få jäsa under bakduk i ca 30-45min
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en fyrkant/kvadrat och ha på tomatsås (receptet finns nedan), skinka och riven ost. Rulla ihop och skär i 1 cm tjocka bullar.
- Lägg i bullformar och låt jäsa i 20min.
- Pensla sedan dem med uppvispat ägg och grädda dem sedan i 10-12min i 225 tills de fått färg.
Recept: Tomatsås
Ingredienser
- 125 gram passerade tomater
- ½ msk tomatpuré
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 nypa socker
- 1/4 tsk oregano
- 1/4 tsk basilika
- 1/4 msk olivolja
Instruktioner
- Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
- Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
- Låt tomatsåsen koka i 10 minuter, rör om och lägg sedan ett tunt lager på din pizzadeg.
Lämna ett svar