Persikopaj
En persikopaj fick det bli idag, då solen tittade fram och temperaturen steg till hela 14 grader. Vi tog med oss pajen ut och satte oss i parken utanför och åt samt njöt av värmen. Kan det bli bättre? Pajen blir självklart godast på färska persikor, men den går alldeles utmärkt att göra med persikor i burk som jag gjorde idag.
Recept: Persikopaj
1 persikopaj / 6 personer
Ingredienser
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ dl havregryn
- ½ dl kokosflingor
- 100g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 burk (430g) persikor i ljus sirap
Instruktioner
- Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor i en skål.
- Dela persikorna i 1 cm klyftor.
- Lägg i en pajform och strö över smuldegen. Grädda i 225º i ca 10min, tills pajen fått fin färg. Servera med glass eller lättvispad grädde.
Lämna ett svar