Pastagratäng med köttfärs
Vad går snabbt och lätt att laga till mat när man har dåligt med tid? Jo, en pastagratäng!
Matinspirationen var inte så hög i dag efter en massa möten, plugg och städning. En snabb koll i frysen och kylen gjorde inte det bättre heller. Så vad är vi sugna på då? Tja, pasta hade varit gott! Så vi skrapade ihop det vi hade kvar i kylen och fick en riktigt god och krämig gratäng som vi absolut kommer göra fler gånger.
Recept: Pastagratäng med köttfärs
2 portioner
Ingredienser
- 2 portioner pasta penne
- 200g köttfärs
- 1 msk smör
- ½ gul lök
- 1/4 röd paprika
- 5 campinjoner
- 1 morot
- 2 msk ajvar relish
- 1 dl grädde
- ½ dl vatten eller mjölk
- 1 msk chilisås
- ½ tsk basilika
- Salt och svartpeppar
- Riven parmesan
Instruktioner
- Börja med att koka pastan enligt anvisningen.
- Finhacka lök, paprika, svamp och morot.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn köttfärsen.
- Tillsätt grönsakerna och stek dem mjuka.
- Vänd ner ajvar relish och rör om.
- Häll sedan i grädden och vattnet/mjölken.
- Vänd ner chilisåsen och tillsätt basilika, salt och peppar.
- Låt det småputtra några minuter och häll sedan över det i en ugnsform.
- Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i ugnsformen. Rör om så att allting blandas ordentligt.
- Riv över parmesan och ställ in i 225º i ca 5-10min, tills osten smält.
Lämna ett svar