Pasta Norma

Pasta Norma
Pasta Norma, en otroligt god tomatsås med aubergine från Sicilien, närmare bestämt Catania.  Norma är otroligt enkel pastasås att laga ihop och passar perfekt om inte tiden räcker till. Det enda du behöver göra är att steka upp aubergine, krossade tomater och kryddor och låta sjuda medan pastan kokar. Jag brukar alltid servera med penne eller rigatoni men nästan alla pastasorter fungerar lika bra. Toppa med lite härlig ricotta salta och njut av en stor portion pasta norma och dröm dig bort till det härliga Sicilien!

Recept på Pasta Norma

SammanfattningPasta Norma, en klassisk pastasås från Sicilien baserad på aubergine och tomatsås. Otroligt god pastasås som dessutom är superlätt att koka ihop!

Vad behöver man?

  • Valfri pasta
  • 1 aubergine
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 hand färsk basilika
  • 1 burk krossade tomater
  • Olivolja
  • Ricotta salata
  • Salt & peppar

Hur gör man?

  1. Skiva aubergine i skivor som är cirka 1/2-2cm tjocka Lägg i ett durkslag med salt och låt stå och dra i 10-15 minuter. Torka sedan torrt med papper.
  2. Häll sedan rikligt med olivolja i en stekpanna och stek sedan aubergine tills det fått fin färg. Krydda sedan med oregano, peppar och salt.
  3. Häll på krossade tomater och låt pastasåsen sjuda i cirka 20 minuter.
  4. Koka din pasta enligt instruktioner, tänk på att salta vattnet rejält och lämna pastan al dente!
  5. Servera din pasta norma med ricotta salata och lite färsk basilika på toppen.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg

Italiensk mat Pasta Recept