Pasta med tomatsås och burrata
Den här pastan med tomatsås är ett av mina italienska favoritrecept! Tomatsåsen är väldigt enkel och snabb men samtidigt otroligt smakrik. Den är insipirerad av Marcella Hazans recept på tomatsås vilket är en riktigt klassiker. Jag toppade pastan med burrata och basilikaolja vilket gjorde pastan otroligt krämig och smakrik. Tänk på att använda krossade tomater av hög kvalité eftersom det påverkar smaken väldigt mycket, det är absolut värt att spendera lite extra och köpa tomater av högre kvalité.
Recept: Pasta med tomatsås och burrata
Sammanfattning: En smakrik tomatsås som är smakrik, enkel och toppad med en burrata och lite basilikaolja blir det garanterad en succé vid middagsbordet.
Ingredienser
Pasta med tomatsås
- 1 kruka färsk basilika
- 1/2 gul lök
- Salt & peppar
- 1 burk krossade tomater
- 300 gram pasta
- Parmesan
- 50 gram smör
- 1 burrata
- Olivolja
Instruktioner
- Klipp av ett par stjälkar basilika, plocka av bladen och hacka den grovt.
- Häll upp krossade tomater, smör, löken samt salt och peppar i en kastrull och låt koka upp.
- Låt koka under 45 minuter.
- Under tiden, använd en mortel och mosa basilika blad från en stjälk och ha i olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra.
- Koka sedan upp vatten, tillsätt salt och koka vald pasta enligt instruktionerna på paketet.
- Tillsätt pastan till tomatsåsen och ha gärna i 2-3 matskedar pastavatten och servera. Toppa med burratan, lite basilika olja, parmesan och njut av en otrolig smakresa som tar dig tillbaka till Italien på nolltid.
Färdigt på: 50 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar