Pappardelle med salviabrynt smör – Burro e Salvia
En av mina favoriter när det gäller pasta är pappardelle med salviabrynt smör eller som det också heter på italienska Burro e Salvia. Du behöver bara smör, salvia, parmesan, salt, peppar och valfri pasta men jag föredrar pappardelle till den här rätten. Funkar alldeles utmärkt med tortellini eller liknande också.
Recept på Pappardelle med Salviabrynt smör
Sammanfattning: En pastafavorit med få ingredienser men otroligt mycket smak, pappardelle med salviabrynt smör eller burro e salvia.
Ingredienser
- 50 gram smör
- 10-15 blad färsk salvia
- Salt & peppar
- 450 gram pappardelle
- Parmesan
Hur gör man?
- Koka valfri pasta enligt instruktioner, salta vattnet ordentligt och låt pastan vara al dente.
- Hetta upp smör i en kastrull, när smöret börjar bubbla kan du lägga ner salviabladen och tillaga runt en halv minut och vänd sedan bladen.
- Häll smöret över din kokade pasta och rör om och häll sedan i den rivna osten.
- Servera och njut av en otroligt god pasta med salvia!
Färdigt på: 15 minuter
Portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar