Pappardelle med korvragu
Pappardelle med korvragu är en otroligt smakrik pasta som passar perfekt till både lunch och middag. Nyckeln till en bra ragu är att låta den koka länge så att smakerna verkligen kokar in och framhävs i ragun. Jag brukar välja en korv med hög kötthalt, gå gärna till charkdisken för att hitta en bra och färsk korv som verkligen har lite smak i sig.
Recept: Pappardelle med korvragu
Sammanfattning: En otroligt god pasta som är baserad på pappardelle och en smakrik korvragu som kokat länge för att framhäva det bästa ur råvarorna!
Ingredienser
- 400 gram pappardelle
- 400 gram korv
- Olivolja
- 1 knippe färsk persilja
- 2 stänglar rosmarin
- 2 dl vitt vin
- 2 burkar krossade tomater
- 100 gram Parmesan
- Salt och peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten som du saltar och koka pappardelle enligt instruktioner.
- Skär ett snitt i korven och pressa ur köttet i en stor stekpanna som du hettat upp i med lite olja. Stek i cirka 10 minuter, tillsätt sedan färsk persilja,rosmarin samt peppar och salt.
- Häll ner vinet och låt sjuda i cirka 10 minuter, tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt koka på låg värme i cirka 2 timmar. Rör om varje halvtimme och tillsätt lite vatten om du ser att den börjar torka ut.
- När ragun är klar blandar du ihop den med pappardellen samt ost. Hetta upp i cirka 2-3 minuter och servera.
Färdigt på: 120 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Varför står det 2 personer på alla dina recept? 400 gr pasta är alldeles för stor mängd till 2 personer !
Det ska vara kokt vikt. Tack för feedback, ska klargöra det.