Pannacotta med granatäpple
Pannacotta med granatäpple är en härlig efterrätt, där det syrliga granatäpplet möter den lena och mjuka pannacottan i en härlig smakkombination. Pannacotta är en väldigt enkel efterrätt att tillaga och kräver minimal insats och är därför toppen att bjuda på när man ska ha många gäster på middag.
Recept: Pannacotta med granatäpple
Ingredienser
- 1 dl gelesocker
- 4 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 1 granatäpple
Instruktioner
- Skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med stången.
- Blanda i gelesocker och vispgrädde och låt koka upp.
- Låt koka i ½ minut och häll sedan upp pannacottan i små serveringsglas eller skålar.
- Ställ dem i kylen i minst 2h innan servering.
- Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
- Lägg kärnorna ovanpå pannacottan och servera direkt.
Lämna ett svar