Pannacotta
Pannacotta som faktiskt är italienska för kokt grädde är utan tvekan en av de godaste och enklaste efterrätterna man kan göra hemma än. Du behöver endast 4 ingredienser till denna underbara efterrätt. Vi serverade en enkel hallonsås till för det där lilla extra.
Recept: Pannacotta med hallonsås
2 portioner Pannacotta
Ingredienser
- 2,5 dl vispgrädde
- ½ vaniljstång
- 0,25 dl strösocker eller sötningsmedel om du går på LCHF-dieten
- 1 ½ blad gelatin
Hallonsås:
- En näve hallon
Instruktioner
- Pannacotta: Börja med att lägga gelatinen i blöt (i vatten) Dela sedan vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull (gärna tjockbottnad) tillsammans med vaniljstången. Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning. Låt det sedan puttra i ca 2min. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så dessa löser upp sig. Sila allting och häll upp i portionsformar och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2 timmar i kyl.
- Hallonsås: Lägg hallonen i en kastrull och låt de bli varma. Sönderdela dem så det blir en fin sås och häll i lite socker/sötningsmedel om du tycker det blir för surt. Häll över den varma hallonsåsen på pannacottan och servera.
Lämna ett svar