Panerade kotletter med chili -och paprikasås
Ikväll åt vi panerade kotletter med chili -och paprikasås, blev väldans gott om jag får säga det själv, och det får jag ju! Jag älskar när där är lite hetta och sting i såsen så att säga. Många tycker att kotletter är så tråkigt, men om man panerar dem eller använder dem i grytor, som vi gjorde här och här, blir det riktigt gott och inte alls sådär tråkigt. Denna gången panerade vi dem i ägg och ströbröd, där vi hade blandat i lite finriven parmesan i ströbrödet.
Recept: Panerade kotletter med chili -och paprikasås
Ingredienser
4 portioner
Panerade kotletter:
- 4 st benfria kotletter
- ca 1 ½ dl ströbröd
- ½ dl finriven parmesan
- 1 ägg
- 1 msk smör
Chili -och paprikasås:
- 1 röd liten chili
- ½ röd paprika
- ½ liten lök
- 1 tsk smör
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl mjölk
- 2 msk ajvar relish
- Salt
- Svartpeppar
- ev. lite sambal olek
- ev. maizena till redning
Instruktioner
Panerade kotletter:
- Banka ut kotletter med en köttklubba alt. en kavel.
- Knäck ägget i en djup tallrik och blanda ströbrödet och parmesanen i en annan.
- Doppa först kotletterna i ägget och sedan ströblandningen. Det ska täcka hela köttbiten.
- Stek dem sedan i en stekpanna med en klick smör i ca 7-10min, tills de är genomstekta.
Chili -och paprikasås:
- Ta bort fröna ur chilin och paprikan och finhacka dem tillsammans med löken.
- Fräs dem i en kastrull med lite smör. Sänk värmen och slå på creme fraiche och mjölk.
- Ha i ajvar relish, salt, svartpeppar och smaka av. Tillsätt ev. lite sambal olek om man vill ha det ännu starkare. Låt det få koka upp och låt det sedan koka i ca 3min. Red ev. med maizena för önskad konsistens.
- Servera med klyftpotatis och en sallad.
Lämna ett svar