Ostgratinerad kycklingfilé med ratatouille

Idag blev det ostgratinerad kycklingfilé med ratatouille vilket var riktigt gott men även väldigt enkelt att göra. Bara att steka kycklingen, in i ugnen med lite ost på och sen fixa ratatouillen under tiden. När det gäller kycklingfilén så får man gärna gratinera med en lagrad ost med lite mer smak då det blir mycket godare än om man bara tar vanlig hushållsost.

Ostgratinerad kycklingfilé med ratatouille

Recept: Ostgratinerad kycklingfilé med ratatouille

4-6 personer

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé per person
  • Lite riven ost
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 50g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk olivolja
  • 500g krossade tomater
  • 1-3 vitlöksklyftor (beronde på hur stark smak man vill ha)
  • Svartpeppar & salt

Instruktioner

    Kyckling:

  1. Förstek kycklingen i stekpanna och krydda med svartpeppar och salt. Vill man ha lite hetta kan man gärna ta lite cayennepeppar. När de fått färg lägger du över de i en ugnsform, strör över lite riven ost och sätter i ugnen tills kycklingen nått cirka 70 grader.

  2. Ratatouille:

  3. Hacka alla grönsaker och vitlöken grovt och skiva champinjonerna.
  4. Hetta upp en kastrull med olivolja och ha i vitlöken.
  5. Lägg ner grönsakerna och fräs, dock ska de inte få någon färg.
  6. Slå sedan på de krossade tomaterna och låt det få småkoka under lock i 20-30min.
  7. Rör om då och då och smaka av med salt och svartpeppar och en nypa socker.

(Inga röster)

Grönsaker Kyckling LCHF