Ostbagel
Rostad ostbagel är supergott att ha med på picknicken i det gröna och tillsammans med philadelphiaost och grillad kyckling. Vi har tidigare lagt ut ett grundrecept på bagels men vi tänkte tipsa om lite olika smaksättningar som vi gillar. Ostbagels är så klart en favoritbagel och ligger på delad plats med bagels med soltorkade tomater. Beroende på vilken ost man väljer så kan man ju variera smaken rätt bra. Bagels tar en stund att göra men har man lite tid över så är det verkligen värt jobbet då det blir riktigt gott!
Recept: Ostbagel
Ingredienser
- 2 tsk torrjäst/ 25 gram vanlig jäst
- 4 dl 40º vatten / 37 gradigt om du har vanlig jäst
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- ca 10-11 dl vetemjöl
- 1 ½ dl riven ost
Instruktioner
- Blanda ut torrjästen med vattnet och tillsätt saltet och honungen.
- Tillsätt sedan lite vetemjöl i taget medan degen får knådas i maskin tills den släpper från kanterna.
- Låt jäsa i 1h under bakduk.
- Knåda sedan in ca 2/3 av osten i degen och dela degen i ca 10-12 delar.
- Platta ut dem och gör ett hål i varje och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Låt jäsa ytterligare 40min under bakduk.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och koka varje bagel i 1min per sida och lägg sedan på bakplåtspapper.
- Strö över resten av den rivna osten.
- Grädda i 200º i ca 20min.
Lämna ett svar