Naanbröd
Jag har alltid velat göra naanbröd men det har aldrig riktigt blivit av, ni vet hur det är. Men när jag gjorde chicken tikka masala för ett tag sen passade jag på att slänga ihop ett snabbt naanbröd för att ha vid sidan av grytan. Resultatet blev riktigt bra och tillsammans med lite mango chutney var det en perfekt kombination som förde tankarna till Indien. Jag stekte i en gjutjärnspanna och det är något jag kan rekommendera för att få till den härliga ytan. Vill man kan man smaksätta brödet med lite koriander eller vitlök.
Recept: Naanbröd
Sammanfattning: Enkelt indiskt naanbröd
Ingredienser
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk torrjäst
- 4 dl mjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 msk smält smör
- 2 msk yoghurt
Instruktioner
- Börja med att röra ihop torrjäst, fingervarmt varmt vatten och sockret.
- Rör sedan ihop mjöl, salt och tillsätt det smälta smöret samt yoghurten.
- Knåda lite snabbt och låt sedan jäsa i 40 min.
- Ta 4 lika stora bitar av degen och forma till tunna avlånga bröd.
- Hetta upp en gjutjärnspanna och pensla bröden med lite smält smör innan du steker bröden.
- Grädda naanbröden i cirka 3 minuter på varje sida.
- Servera!
Färdigt på: 50 minute(s)
Antal portioner: 4
Lustigt! Jag snackade idag om att vi skulle baka naanbröd och så kommer jag in här och ser att ni har bakat det. Tack för receptet, nu slipper jag googla.
Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig!
Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns.
Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta.