Mustig biffgryta med rödvin
Mustig biffgryta med rödvin, en riktigt härligt mustig biffgryta med rödvin, champinjoner, lök, morötter och massa andra godsaker. Den här biffgrytan är väldigt enkel att göra och även om den tar några timmar att koka ihop så kräver den inte särskilt mycket aktiv tid, det är bara att förbereda allt. Steka upp kött och grönsaker och sen låta sjuda tills grytan har puttrat ihop under 2-3 timmar.
Recept på en mustig biffgryta med rödvin
Sammanfattning: Mustig biffgryta med rödvin och champinjoner, en riktigt god köttgryta som långkokas under ett par timmar.
4 portioner
Vad behövs?
- 600 gram högrev
- 2 msk smör
- 5 dl rödvin
- 2 morötter
- 1 burk krossade tomater
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 gul lök
- 200g skivade färska champinjoner
- Färsk rosmarin
- Smaka av med salt och peppar
Hur gör man?
- Hetta upp en stor gryta med smör och stek högrevet som du skurit i 2-3 cm stora kuber. Salta och peppra.
- Skiva grönsakerna grovt. Rör ner skivade morötter, champinjoner, lök och vitlök och stek ett par minuter.
- Häll på rödvin, krossade tomater och eventuellt vatten om grytan blir för tjock.
- Lägg ner lagerblad, 1 kvist färsk rosmarin.
- Låt koka på låg värme i 2-3 timmar.
Lämna ett svar