Müslibröd

Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Jag har varit uppe ett bra tag och har ett müslibröd i ugnen som är klart alldeles perfekt till frukosten. Väldigt enkelt att göra så om man vill ligga och dra sig i sängen under tiden så finns det stora möjligheter. Fördelen med müslibröd som jag ser det är att det blir lite mer smak och man kan variera sin müsli en hel del och på så sätt ändra smaken på brödet. Om ni gör egen eller köper färdig müsli spelar ingen roll. Vi använde en müsli vi gjort själva som vi kan lägga ut exakta mått på senare men där är bland annat havregryn, mandel, hasselnötter, pumpafrön, kokos, russin och blandad torkad frukt och lite annat smått och gott. Väldigt god müslibröd men tillbaka till receptet på müslibrödet.

Müslibröd

Recept: Müslibröd

Ingredienser

  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk sirap
  • 2 dl müsli
  • 2 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg för att pensla

Instruktioner

  1. Börja med att lösa upp jästen i ditt ljumna vatten och sedan kan du hälla i ditt salt och sirapen och röra om.
  2. Fortsätt med att röra ner müsli och börja blanda ner mjölet tills degen blir smidig och lossnar från din bunke.
  3. Låt degen jäsa i cirka 45-60 min.
  4. När den är färdigjäst, bakar du ut den och bearbtear den ordentligt.
  5. Forma sedan din deg till en limpa eller om du vill ha bullar så är det också möjligt. Lägg på plåt och låt jäsa en 30 min till.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla brödet och grädda sedan i 225 grader i ungefär 20-30 minuter.

25 betyg