Mozzarellapizza med salami
Mozzarellapizza är en väldigt simpel pizza som egentligen bara består av en god tomatsås och mozarella. Vi valde dock att servera den tillsammans med lite italiensk salami, lufttorkad skinka och ruccola vid sidan om. Den är perfekt att ha till den italienska buffén om man skär den i mindre bitar och pizzadegen ska helst vara så tunn så du nästan ser igenom den innan gräddningen!
Recept: Mozzarellapizza med salami
Ingredienser
- 1/3 sats pizzadeg
- Tomatsås:
- 2 dl krossade/passerade tomater
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk finhackad gul lök
- 5 färska blad av basilika
- 1 tsk torkad oregano
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 1 krm nymalen svartpeppar
- En nypa salt
- En nypa socker
- Topping:
- 125g skivad mozzarella
- 10st svarta oliver
- Några skivor Salame Milano, Salame Napoli och Prosciutto crudo samt ruccola till servering.
Instruktioner
- Gör degen enligt receptet och använd 1/3 av degen.
- Kavla ut till en tunn botten.
- Fräs finhackad gul lök, pressad vitlök i lite olivolja i en kastrull.
- Tillsätt tomatpuré och rör om.
- Slå på de krossade/passerade tomaterna och låt koka upp.
- Tillsätt finhackad basilika, oregano och vitvinsvinäger.
- Ha sedan i svartpeppar, salt och en nypa socker.
- Låt sjuda i ca 15min tills vattnet från tomaterna har puttrat bort.
- Bred över tomatsåsen på pizzabottnen. Lägg över mozzarella och oliver.
- Grädda i ugnen på 250º i ca 10min.
- Servera tillsammans med Salame Milano, Salame Napoli (salami) och Prosciutto crudo (lufttorkad skinka) och lite ruccolasallad.
Färdigt på: 1 timme 10 minuter
Antal portioner: 2
Lämna ett svar