Mozzarellabiffar med soltorkad tomat och basilika – LCHF
Mozzarellabiffar med soltorkad tomat och basilika blev gårdagens middag när vi hade några vänner över på besök. De är otroligt goda och väldigt enkla att göra! Vi åt dem tillsammans med spenat -och durumtagliatelle.
Recept: Mozzarellabiffar med soltorkad tomat och basilika
Ingredienser
- 500g blandfärs eller nötfärs
- 1 msk riven gul lök
- 50g soltorkad tomat
- 1 paket mozzarella i bit
- några bland av färsk basilika
- Salt
- Vit -och svartpeppar
- Olivolja + smör till stekning
- 1 dl matlagningsgrädde alt. vispgrädde
- 4 st färska hackade champinjoner
- 1 dl mjölk
- 1 krm soya
- 1 tsk balsamico
Instruktioner
- Blanda färsen tillsammans med löken.
- Hacka soltorkade tomaterna grovt tillsammans med mozzarellan.
- Vänd ner i smeten och blanda ordentligt.
- Finhacka några blad av färsk basilika och vänd ner. Salt och peppra efter smak och tycke. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olivolja och en liten klick smör.
- Lägg ner biffarna när pannan är riktigt het.
- Stek dem så de får en fin yta (ca 1½min) och vänd sedan dem. Sänk värmen och tillsätt de hackade champinjonerna, matlagningsgrädde och mjölken. Ha i balsamico och soja. Låt biffarna puttra i såsen tills dem är genomstekta.
- Servera tillsammans med nykokt pasta eller en sallad om du äter enlig LCHF
Lämna ett svar