Mozartkulor
Mozartkulor är tradition på julen och dagen innan julafton är det dags att göra mozartkulor i vår familj. Det är egentligen en väldigt enkelt procedur. Man behöver bara tre ynka ingredienser till denna julfavorit.
Recept: Mozartkulor
50 st Mozartkulor
Ingredienser
- 500g marsipan eller mandelmassa
- 250g nougat
- 225g mörk choklad
Instruktioner
- Kavla ut marsipanen på en bit bakpapper och skära i rutor.
- Dela nougaten i bitar och lägg på varje ruta.
- Ta varje kant på rutan och lägg över nougatbiten, så den täcks. Rulla till en boll.
- Smält sedan chokladen i ett vattenbad och doppa kulorna så att de täcker dem.
- Låt de stelna på en plåt.
- Gör ett fint mönster med hjälp av en gaffel och den resterande smälta chokladen. Ringla över kulorna och låt torka.
- För att göra det extra fint kan man slå in kulorna i aluminumfolie och lägga i en fin skål och servera på julafton.
Lämna ett svar