Mammas äppeljulsenap
Recept: Äppeljulsenap
Ingredienser
- 1 liten påse gula senapsfrö
- 1 liten påse bruna senapsfrö
- 1 dl vatten
- 1 tsk honung
- 2 ½ msk äppelmos
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 ½ krm salt
- 1 ½ msk rapsolja
Instruktioner
- Sjud senapsfröna i vattnet tills de börjat bli mjuka (ca 90sek) Låt de svalna och mixa dem efter ca 7min till en krämig massa (eller använda kanonkula och en lerskål)
- Blanda sedan ner äppelcidervinägerna, äppelmosen, honungen och saltet.
- Mixa det och häll sedan i oljan och låt det bli en krämig massa.
- Häll upp det i små burkar och låt de stå i kylskåpet i minst 2dagar, så det kan dra till sig allt och få en fin och syrlig smak.
Passar utmärkt till julbordet!
Lämna ett svar