Makaronipudding eller Makaronilåda
Makaronipudding eller Makaronilåda? I skolan kallades det för makaronilåda medan farmor alltid sa makaronipudding. Oavsett vilket så är det fasligt gott! Vi hade en del makaroner över sedan gårdagen och en bit kassler i frysen. Så tjoff sa det så var maten klar.
Recept: Makaronipudding
4 portioner
Ingredienser
- 5 dl gammeldags makaroner
- 300g kassler i bitar
- 1 purjolök alt 1 gul lök
- 50g champinjoner
- 3 ägg
- 1 ½ dl mjölk
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 2 dl riven prästost
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk salt
- smör
Instruktioner
- Koka makaronerna enligt anvisning.
- Stek purjolök, svamp och kassler i en stekpanna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, svartpeppar och salt i en skål.
- Smörj en ungsform och lägg över kasslern, purjolöken, svampen och de kokta makaronerna. Blanda runt och häll över äggblandningen.
- Strö över riven ost och grädde i 20-30min i 200º
Lämna ett svar