LCHF – Biff stroganoff

Istället för den klassiska korv stroganoffen gjorde jag för första gången biff stroganoff. En lite lyxigare variant än den typiska vardagsrätten kan jag tycka. Den är perfekt och göra om man har en köttbit över, eller inte vet vad man ska göra med den där biffen som ligger i kylen.

Recept: LCHF – Biff stroganoff

2 personer

Ingredienser

  • 250g strimlat nötkött, exempelvis av rostbiff, oxfilé eller liknande.
  • 1 msk smör
  • 1/3 finhackad gul lök
  • 50g färska champinjoner
  • 2 ½ dl vispgrädde eller creme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ tsk dijonsenap

Instruktioner

  1. Bryn löken i smöret och tillsätt det strimlade köttet. Låt det brynas och tillsätt sedan champinjonerna.
  2. Slå på grädden, tomatpurén, dijonsenapen, svartpeppar och salt.
  3. Låt det koka upp och sänk sedan värmen och låt det småputtra någon minut.
  4. Smaka av med ev. mer kryddor eller senap.
  5. Servera tillsammans med nykokt, pressad blomkål eller potatis samt inlagd ättiksgurka.

(Inga röster)