Lasagnette
En typisk vardagsmiddag hos oss är lasagnette. Det är enkelt, snabbt och gillas av de allra flesta. Vi brukar dock ha lite mer sting i vår, än vad det normalt ska vara i en traditionell lasagnette.
Recept: Lasagnette
4-5 portioner lasagnette
Ingredienser
- 500g nötfärs
- 500g lasagnettepasta
- 1 msk smör eller olja
- ½ liten purjolök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 400g krossade tomater
- 4 dl mjölk
- 3 msk chilisås
- 2 msk heinz ketchup
- 1 burk majs
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk salt
- ½ tsk basilika
- ½ tsk paprikapulver
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 msk lökpulver
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk sambal olek
- 2 ½ dl riven ost
Instruktioner
- Bryn köttfärsåsen i lite smör eller olja, salt och peppra
- Hacka purjolöken, pressa vitlöksklyftan och ha i kryddorna
- Häll i de krossade tomaterna och mjölken.
- Häll i en burk med majs samt chilisåsen, ketchupen och sambal olek. Låt det koka upp.
- Smörj en ungsform och fördela pastan jämt
- Häll i köttfärsen och blanda runt det i formen
- Sist men inte minst strö över osten. Vi hade i riven gouda i dag.
- In i ugnen i ca 35-45min tills pastan är klar, servera med en sallad.
Ugnstemperatur saknas, gissar på 200 grader.
Hej Malin,
Hoppsan, det har vi helt missat. Ber om ursäkt för det! Du har så rätt, 200 grader blir utmärkt :)